tirsdag 3. mars 2009

Jord

Legger her ved et svar fra hageselskapet, som jeg fikk på spørsmål om kvalitet på salgsjord.

'Stort sett vil all dyrkingsjord som du kjøper på hagesentre gi et bra resultat, men det kan være forskjell på produktene avhengig av hva man dyrker i dem.
Torv fra Nittedal har vært bra. I en rekke tester har torv fra Armand Fossli på Frosta kommet meget godt ut.'

Forresten var jorden jeg fikk fra Oslokompost veldig fin å jobbe med; den fikk tilsatt masse kugjødselkompost. Det gjenstår å se da om det vokser bra i den :)

Apropos plantevekst håper jeg at det snart kommer noen vårtegn. I dag har det smeltet en del, men det ligger fortsatt et tykt dekke med snø over hele hagen. Jeg vet jo at denne snødynen kan beskytte mot frost osv, men nå begynner jeg å bli lei. Det er jo tross alt mars, den første vårmåneden! Jeg vil se jord, jord med spirer og knopper!

Håper at solen og spirer sprer seg over hagene landet over :)

1 kommentar:

Mari Anne sa...

Jeg har litt ymse erfaring med kjøpejord. Nå har jeg oppdaget at torv ikke er jord. Hvis du vil ha god jord er Hasselfors P-jord et veldig godt alternativ. I potter som skal stå lenge (et år eller mer) kan den bli for tett og da bør man blande inn perlite. Dersom det er torv du trenger får du som regel det du betaler for. Trevler og barkbiter er ingen ulempe, det gir luft/volum i jorda. Torv i kasser og urner kan være tjent med noe som holder på vannet, type svelgel etc. Den tørker lettere ut og er vanskligere å vanne opp igjen dersom uhellet var ute.
...men det meste av dette viste du sikkert fra før. Jeg fikk bare litt skrivekløe på morgenen. Ha en fin dag.