tirsdag 14. oktober 2008

Høstopprydding

Ja, da har jeg endelig kommet i gang med høstopprydding i hagen.
Sommerblomster er røsket bort og løvet kastet i bunnen av det nye bedet. Der har det enda ikke kommet jord, men nå er det i alle fall klart til å fylles i - bedkanten er ferdig og jeg har foret med plast, fiberduk og aviser.
Prydtobakken står enda og blomstrer vilt og minner om sommer sammen med høstlyngen jeg har plantet. Jeg hadde ikke ventet å bli minnet om våren helt enda da, men det ble jeg altså da jeg fjernet en clematis som har dekket stjernemagnoliaen - for der var det massevis av lodne knopper!! Det lover kanskje ikke bra for blomstringen til våren da, for jeg regner ikke med at knoppene overlever vinteren...
Ellers kommer enda New Dawn med en og annen perfekt rose, og Malvern Hills blomster også med søte gule blomstrer i klaser. Helenae har i år mengder med fine røde nyper som er veldig dekorative.
For det meste har hagen fått være i fred i det siste; det er så mye annet som foregår, og prosjektene jeg har satt i gang er så store at jeg har mistet litt piffen. Jeg har til og med latt være å plante en eneste løk! (også jeg som har en stor pose med tulipaner fra rådhusraidet i boden...)
Det har da heller ikke vært riktig kaldt her enda, så da får jeg satse på at jeg fortsatt har litt tid igjen før frosten er over oss og siste tog har gått...

I kveld har jeg og barna hørt franske klassikere på youtube: Edith Piaf, Jacques Brel og Yves Montand, og da fant jeg denne videoen med riktig høststemning: Les feuilles mortes

Ønsker alle som leser dette en forsatt vakker høstuke!

2 kommentarer:

Røsslyng sa...

At hageiveren har dabbet av litt nå på høsten får så være, når våren er over oss igjen er det sikkkert lettere å fortsette på uferdige prosjekter :)
(og dem er det mange av her også...)

Lin sa...

Gosh så flink du har vært. Jeg er på langt nær ferdig ennå :(
Min Magnolia har ikke satt knopper i år. Den stjernemagnoliaen jeg hadde på Skøyen så satte den knopper høsten før. Disse holdt seg hele vintern og slo flott ut på våren. Håper dine også klarer seg! Du får holde oss oppdatert!

Klem klem