søndag 19. oktober 2008

Planting i siste liten

Det er altså ikke uten grunn at jeg har innkjøpsstopp på nye planter... Planter i potter står overalt. Jeg må med skam melde at noen aldri kommer seg i jorden før de tar kvelden, selv om de fleste gjør det, om enn ulovlig sent. Men i dag har jeg faktisk plantet! To Anemone nemorosa 'flore plena' har fått plass der hvor jeg lettest kan få øye på dem om våren. En fylt duppesoleie og en cimicifuga har også fått en vokseplass, om enn ikke en de får beholde lenger enn til våren.
Det store bedet i bakhagen som jeg arbeider med har blitt fylt med enda mer blader, sand og litt jord. Nå driver jeg og vurderer hvor mange kubikk med jord jeg skal bestille til uken... foreløpig er 5 det magiske tallet - så her dreier det seg altså om tonn, ikke spør meg hvor mange. Håpte egentlig at jeg kunne få det levert i morgen, men så skal naboen ha visning på huset sitt, og da måtte jeg tenke om igjen... jeg vil jo ikke skremme bort noen potensielle nye naboer med å søle ned hele gaten med jord - det får de jo se nok av etter at de flytter inn ;o)

4 kommentarer:

fru Sandeggen sa...

Du er nok ikke alene om å plante i siste liten. Har utrolig nok klart å få alle planter som skulle i bed på sine respektive plasser. Gjestående er to kasser med småttinger...
Og så løkene som har ligget siden jeg tok dem opp i augist for flytting. Flink, Ikke sant?

Wenche sa...

He, he - dette er som å høre meg. Har alltid kasser og potter med nyervervelser (ikke alle er så ny heller) stående rundt overalt. Og ja, det hender vel at en og annen dukker under.

Men under over alle under, nå er jeg faktisk ajour - ingen potter eller kasser i mils omkrets. Riktignok har de ikke kommet til riktig sted, måtte bruke pallekarmene i grønnsakshagen for å få satt dem ned i jorda. I går fikk jeg faktisk satt ned de sist innkjøpte liljene også. Men mens jeg skriver dette kom jeg på noen tulipaner jeg tok opp i våres da vi skulle lage garasje og bedet måtte fjernes. Disse ligger fremdeles i drivhuset "til tørk". Ja, Ja får prøve å få dem i jorda i ettermiddag - burde jo gå fort ...

Røsslyng sa...

Et velkjent fenomen for mange tror jeg.
Om det er noen trøst så har jeg også diverse (eh, nokså mange faktisk) stående på vent i potter ennå fordi deres fremtidige vokseplass ikke er helt ferdiglaget ennå. Noe midlertidig nedgraving er ikke mulig fordi her er fullt, fullt, fullt i eksisterende bed. :o)
og noen løk ligger i gangen fortsatt, håpefulle å venter på jord...

Litt jord og folk som bryr seg om å stelle i hagen burde vel ikke avskrekke potensielle kjøpere av nabohuset, tvert i mot ;)

Soleien sa...

Det er jo alltid godt å vite at en ikke er alene!
Imorgen kommer 4 kubikk med jord, så da har jeg iallefall jord å plante i!! :D