Uansett hva resten av toppingen skulle bestå av, så er pizzasausen den samme. Den er selvkomponert og er noe av det jeg har eksperimentert med lengst. Jeg liker best å lage mat etter slumpemetoden, men det blir oppskrifter av det etterhvert. Her er det som alltid finner veien i sausen:
1/2 til 1 løk (alt etter størrelse)
1 fedd hvitløk
1 mellomstor gulrot
Rapsolje el. olivenolje til steking
- finhakkes og stekes på middels varme til det er mykt
- etterpå har du i og lar koke en stund:
1 boks hakkede tomater
5-6 stk soltørkede tomater (hakket)
- krydre med det du har for hånden eller liker best
salt, pepper, oregano el pizzakrydder har jeg alltid i, og ofte chili el tabasco
- til slutt bruker jeg stavmikseren til det er uten klumper.
God fredag!
Sist gang ble det slik; da var fyllet stekt champignon, squash og paprika, sammen med rester av grillet kylling, løk, oliven, cherrytomater - og med manchego-ost på toppen etter at den var stekt. Det var godt!
2 kommentarer:
Hm, kanskje det ja. Det hørtes ikke så vansklig ut. Jeg får prøve tror jeg.
deilig! Fint med middagsrestar på pizzaen.
Legg inn en kommentar