lørdag 1. november 2008

Endelig! Nye bed med planter!!

I kveld er jeg bare såå glad!
De nye bedene i bakhagen min er klare, og jeg har plantet ALT som har stått i potter rundt omkring! Det gjenstår å se om alt overlever, men jeg har da håp om at de viktigste klarer seg.

Så nå har jeg to store nye bed som faktisk ikke er helt fulle, og dermed har jeg faktisk plass til mye av det jeg måtte ønske å kjøpe inn - o glede :)
I morgen legger jeg inn bilder og nærmere presentasjon av prosjektet, men jeg må først få tatt bilder i dagslys - jeg holdt nemlig på å grave til klokken 19 i kveld, en god stund etter at det ble mørkt, jeg måtte bare bli ferdig i dag!
Må også nevne at jeg tidligere i uken fikk plantet Lykkefund og Clematis 'Warszawska Nike' i bodbedet mitt :)

Her er det jeg har plantet i de nye bedene - må fylle i en del sortsnavn senere:

Rosebed (fra venstre til høyre):
Hurdalsrose, to hosta, Clematis integrifolia, Winchester cathedral, geranium, akeleie, clematis montana, cimicifuga racemosa, cimicifuga ramosa, Boule de neige, delphinium 'green twist', malva moschata 'alba, to Jude the Obscure, lilje 'pink ?', geranium, hosta, geranium, stikkelsbær (røde), Penny Lane.
Vedsiden av bedet: to pilbukser 'Nana'

Midtbed:
Black Lace, Acer 'Butterfly', Magnolia soulangeiana, bispelue, hasselurt, weigela 'alexandra', anemone japonica 'honorine jobert', to anemone tomentosa 'robustissima', to aurikler, to hvite peoner 'duchesse ?', peon 'black ?', bergsildre, heuchera 'purple palace'
Her er et bilde av slik området så ut i vår en gang; i dag er det ganske annerledes ;)

5 kommentarer:

Mokki sa...

Så flittig du har vært! Og Plass til nye planter er jo bare en luksusfølelse - jeg håper noe dauer så jeg får inn noe nytt hos meg *fnis*

Elisa sa...

Eg har eit heilt tomt og nygravd bed som vantar på å bli fylt, herlig! Då skal også alle pottebuarane mine få slå permanent rot.

Therese sa...

Jeg gleder meg til å se bilder av hvordan det ser ut nå :)

Anonym sa...

Imponerande! No har du jammen stått på. Det blir gøy å kome og sjå forandringane!

Alt godt, Gunda

Soleien sa...

Ja kom gjerne innom og se gundad, og andre som vil ta en titt - men det er nok mer å se til våren når det er noe mer frodig forhåpentligvis.
Kanteplanter er det som står i hodet mitt nå - eviggrønne, sommerblomster, tørketålende, bladplanter, litt av hvert - jeg har jo plass! enn så lenge...