lørdag 31. januar 2009

Hjem

I likhet med matlaging skal bøker få enda større plass i livet mitt framover, så da kan jeg jo dele det her også tenkte jeg. På ungdomsskolen var jeg en riktig boksluker, og opp gjennom diverse språkstudier har jeg lest en hel del, men etter at jeg fikk barn har det liksom dabbet litt av og lesingen har gått så tregt. Nå går det fortere, først og fremst fordi jeg er flinkere til å slå av tv'en, eller det vil si ikke slå den på. Det er mye morsomt og interessant å se på tv, men den sluker ufattelig mye tid og jeg får mye mer igjen av å lese en bok, så da er jo valget enkelt :)

Første bok som er ferdiglest i år er 'Hjem' av Anne Karin Elstad. Egentlig var jeg ikke klar over at dette var en selvbiografisk bok da jeg plukket den fra bokhyllen. Den følger forfatteren til hun er 16 år. Uansett en fin bok om et liv som er svært anderledes det jeg noensinne har opplevd. Jeg synes den var underholdende skrevet, og jeg kunne gjerne ha lest videre om hvordan det gikk med henne etter at hun flyttet hjemmefra :) Det var litt 'hoppende' i tid og tema av og til, men jeg hadde aldri noe problem med å følge med.
Jeg har faktisk aldri lest noen av de andre bøkene Elstad har skrevet, men det må jeg jo nå. Om noen har tips til hvilken jeg kan begynne med, så kom med det :)

I dag starter jeg på 'Øya' av Victoria Hislop. Har visse forventninger siden jeg har hørt så mye om den, så det gleder jeg meg til. Fikk litt sånn assosiasjoner til 'Mamma Mia' jeg av omslaget med bildet og beskrivelsen av Sofia (edit: Alexis som leter etter Sofias historie var det visst..) som leter etter sin families forhistorie i Hellas, men det er vel ikke særlig annet som minner om det tenker jeg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Victoria Hislop har også skrevet en bok til over samme lest. Der er handlingen lagt til Spania og den spanske borgerkrigen. "The Return" heter den.
Anne Karin Elstad har skrevet mange bøker så det er vanskelig å anbefale noen. Kanskje "Folket på Innhaug", en serie på fire bøker.
"For dagene er onde" er også en bok som kan anbefales.

Anonym sa...

Oj, det var da ikke meningen å bli anonym da:-)

Soleien sa...

Takk for tipset Elsa; så langt liker jeg godt Øya i alle fall.

Folket på Innhaug har jeg tenkt på, men tror nok jeg starter med bøkene av nyere dato.